2008 m. rugpjūčio 4 d., pirmadienis

How do I frame

Prisižadėjau pasirodyti, kaip aš rėminu... :)

Iš pradžių audinį apsilankstau aplink kartoną, kitaip tariant - išsicentruoju, atsižymiu daugmaž kaip viskas bus.

Iš kitos pusės jau būna apklijuota dvipuse lipnia juostele. Aš jos naudoju ne itin daug, bet mano įsitikinimu svarbu, kad juostelė būtų kuo arčiau krašto.

Klijuoti pradedu nuo centro, kampinių juostelių kol kas neplėšiu. Iš gerosios pusės vis patikrinu ar išcentruotai tempiu audinį. Lipnios juostelės dėkingos tuo, kad gali šiek tiek atplėšti audinį ir pakoreguoti tempimą, o tokiam mažam paveiksliukui nereikia ir plėšti - tempiasi tiesiog taip.

Kai jau paveiksliukas tikrai išcentruotas ir ištemptas, užbaigiu kampus. Prieš tai dar mėgstu patikrint įdėjusi į rėmus ar tikrai viskas tiesiai išsitempę.

Paprastai kampus pateplioju pieštukiniais klijais (privalumas tas, kad išsiskalbia) arba tiesiog užklijuoju lipnia juosta. Šį kartą pasirinkau Moment klijus, nes nemanau, kad kada nors bus perrėminama :)

Na, o viską paslėpiau po baltu kartonu nuo MERCI saldainių dėžutės..

Voila! Ewe & Eye Friends dizainas: Pink Hare Sampler. Tai bus gimtadieninė dovana mano mošai.

Čia paveiksliukas mažytis, bet didesnius rėminu analogiškai,- tiesiog trūksta rankų (o ir ne tas galvoj) proceso nuotraukas daryt. Tikiuos, padėjau ;))

7 komentarai:

Asta rašė...

Oi koks fainas triušiukas:) Jis man labai patinka, greitu metu ir aš tokį išsiuvinėsiu, o tada jau bandysiu įsirėminti pagal visą vaizdinę medžiagą:)
Ačiū, tikrai man padėjei:)

Vaida rašė...

Kruopščiai įrėminta. Aš va apie tuos kraščiukus nepagalvojau, tiesiog į vieną pusę užlenkiu.

Sempleriukas nuostabus, gražūs man tie zuikiai :)

Loreta rašė...

Čia reikia tam tikrų charakterio savybių tokiems darbams - jei jų nėra, tai žiūrėk nežiūrėjęs į tokią vaizdinę medžiagą - nepadės:)

zirzyle rašė...

Teisi, Loreta, esi (kaip visad :D). Man patinka rėmint, tikrai galėčiau rėmintoja dirbt.. Aš jau pradedu pastebėt turinti nesveiką polinkį į pedantiškumą kai kuriuose dalykuose..

zirzyle rašė...

Ach, dar pamiršau pridėt, kad aš adatų neišmetu, o įrėminu kartu su paveikslu. Juk adata to nusipelnė ;)

Anonimiškas rašė...

Ačiū. Man bus naudinga, bandysiu savo charakterį (su pinkeep'ų prastai pasirodė, reikės dar bandymo). ;)

Gražus dizainiukasĄ

Agnė rašė...

Ačiū už pamoką. Labai gražiai viską nufotografavai. Ir taip tvarkingai padaryta. Reiks ir man kokį nedidelį darbelį pabandyti pačiai rėminti,o gal patiks, jei kantrybės ir kruopštumo atrasiu :D