2008 m. liepos 29 d., antradienis

Ladis-Fiss-Serfaus

Negaliu nepapasakot apie kaimelį, kuriame praleidome 8 dienas. Visa teritorija vadinama Ladis-Fiss-Serfaus - tai trys kaimeliai, žiemą virstantys slidinėjimo centru. Mes apsistojome Fiss. Čia gyvena 1000 gyventojų, sako p. Googlas, bet tai veikiausiai be turistų :) Aš labai nustebau pamačiusi, kad beveik visi pastatai čia yra hoteliai. Ir vis dėlto miestelis iš pirmo žvilgsnio atrodo tradiciniu jaukiu kaimeliu.
O šios apylinkės iš tikrųjų yra stipriai suturistintos.. Žiemos sezonu veikia 53 keltuvų linijos, yra 173 km trasų, iš kurių 85 km - dirbtiniu sniegu dengtos. Nesuvokiami skaičiai..
Vasarą palikti tik tie keltuvai, kurie jungia miestelius ir iš kiekvieno po vieną kyla į kalnus. Kas be ko viršuje po restoraną... Iš tikrųjų tai tikras rojus šeimoms su mažais vaikais - žaidimo aikštelių ant kiekvieno kampo, paruošta daugybė maršrutų pėsčiomis, kuriuos įveikdami vaikai turi atlikti užduotis, yra net nemokami vaikų darželiai-žaidimų grupės, o ir net patiems mažiausiesiems nesudėtinga pakilt aukščiau. Pridedu nuotrauką, kur matos iš keltuvo mūsų miestelis :) Kad ir kur pasisuksi, visur pamatysi kyšant kalnus. Šitoks vaizdas atsiveria nuo mūsų viešbučio.
Kaip manot, kas tas rudas pastatas? Garantuoju, nežinantis niekad neatspėtų,- tai tvartas su tikrų tikriausiom arklidėm :)
Labai įdomi idėja. Obelis pasodinama labai arti namo ir prilenkiama prie sienos, atsiknojusios šakos vis prispaudžiamos. Medis užima nedaug vietos, o derlių duoda .Štai šitaip išpiešti kai kurie namai.

Esu begalo sužavėta austriškais balkoniukais, medžio ir tinko subtiliais deriniais. Kadanors mes irgi pasistatysim namą.. jau žinau kokį :)

8 komentarai:

Dovilė rašė...

Puikios atostogos, ir mus palepini tokiais nuostabiais vaizdais, ačiū

Loreta rašė...

Kokie namai man gražūs!
Tikiuosi, gerai pailsėjot:)

Anonimiškas rašė...

Kaip gražu... O kaip orai? O jūs čia važiavot šiaip pasigrožėti, ar ir slidinėjima tokių sezonu?

zirzyle rašė...

Buvo debesuota pirmom dienom, per porą žygių ir sušalom :) vieną kartą biškį pasiklydom miškuos ir kaip tik lyt pradėjo :) vidury savaitės siuntėm atvirlaiškius ir aš pasibėdavojau "nelabai kokiais orais" ir nuo sekančios dienos išlindo saulutė ir paspirgino mus neblogai :D dabar tai džiaugiuos, kad ne per karščius ten buvom..

O važiavom po kalnus palaipiot ;)

Anonimiškas rašė...

Koks nerealus kaimelis! Nameliai kaip meduoliniai, iš Jonuko ir Grytutės :) Raganos kokios užsilikusios ten nesutikot? :)

zirzyle rašė...

Jurga, kaip pirštu į akį!! :0
Buvo ten ir Jonukas su Grytute, ir Raganų kelias nuklotas šluotom, burtais, buvo namas aukštyn kojom.. Tik ne kaimely, o miške ;))

Unknown rašė...

kaip iš pasakos.

prašom plačiau apie žirgyną. gal užėję buvot?

-- molek. A.

zirzyle rašė...

Asta, kas tave konkrečiai domina? :)
Buvom viduj, tik jau nepamenu ar būtent šitoj arklidėj. Bet ten visos tokiu pačiu principu - prijungtos prie gyvenamojo pastato.
Šiaip vakarais kai kurios arklidės "atsidarydavo": išvesdavo 2-3 arklius į kiemą (o gal iš lauko pervesdavo??), prie žiūrovų iššukuodavo, kas norėdavo galėdavo paglostyt, į vidų užeit. Kur aš buvau užėjus, buvo du kumeliukai garduose ir karvidės principu (užpakaliais į arklius :D) du teliukai pririšti. Iš tos arklidės dvi mergaitės išjojo, - įtariu, kad tėveliams susimokėjus, nes lėkė iš paskos su kamerom ;)

Apie pačius arkliukus.. nu tu man paveiksliukus parodyk ir aš pasakysiu katrie buvo.. nenusimanau tiek, kad veislę pasakyčiau. Bet kiek mačiau, visi buvo vienodi: šviesiai rudi ir smėlinėm uodegom (sarti??) :)

Special for you! ;))